Web Analytics Made Easy - Statcounter

درمان پوست مرغی بازو و سایر نقاط بدن به کمک روش های خانگی و برخی پماد ها امکان پذیر است. وجود دانه هایی قرمز و برجسته روی سطح پوست ظاهری ناخوشایند به پوست می دهد. معمولا افراد زیر 30 سال بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند. روش های درمان این بیماری را در پارس نیوز بخوانید.

بیماری پوست مرغی چیست ؟

کراتوزیس پیلاریس که گاهی به آن «پوست مرغ» نیز می‌گویند، یک بیماری شایع پوستی است که باعث می‌شود تکه‌هایی از برجستگی‌های خشن روی پوست ظاهر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برجستگی‌ها یا جوش‌های ریز در واقع سلول‌های مرده پوست هستند که فولیکول‌های مو را مسدود می‌کنند. آن‌ها گاهی اوقات به رنگ قرمز یا قهوه‌ای ظاهر می‌شوند.

بیماری پوست مرغی معمولا در قسمت بالایی بازوها، ران‌ها، گونه‌ها یا باسن دیده می‌شود؛ مسری نیست و این برجستگی‌ها معمولاً باعث ناراحتی یا خارش نمی‌شوند. این وضعیت در ماه‌های زمستان که پوست تمایل به خشک شدن دارد، بدتر می‌شود و همچنین ممکن است در دوران بارداری بدتر شود.

هیچ درمانی برای این بیماری بی‌ضرر و ژنتیکی پوستی وجود ندارد، اما راه‌هایی برای درمان یا جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد. کراتوز پیلاریس معمولاً تا سن ۳۰ سالگی به طور طبیعی برطرف می‌شود.

پوست مرغی چه علائمی دارد؟

اصلی ترین ویژگی بیماری پوست مرغی این است که شما می توانید گروهی از برجستگی های ریز و خشن را روی پوست خود مشاهده کنید که گاهی اوقات باعث تغییر رنگ پوست شما نیز می شوند. بسیاری از افراد تنها این ویژگی را جز علائم پوست مرغی می دانند ولی شاید برای شما جالب باشد که پوست مرغی ویژگی های دیگری از جمله موارد زیر را نیز دارا است:

خارش یا خشکی پوست به خصوص در قسمت پشت بازوها، پاها و باسن. تحریک کردن این برجستگی ها روی پوست باعث خارش و قرمز شدن آنها می شود. پوست شما بسیار خشن و سفت و مانند کاغذ سمباده می شود. در زمان خشک شدن هوا، مانند اواخر فصل پاییز و شروع فصل زمستان وضعیت پوست شما بدتر می شود. برجستگی های ایجاد شده هیچ دردی ندارند.

یک نکته بسیار مهم در خصوص نشانه های بیماری پوست مرغی این است که برخی از این نشانه ها و علائم مانند خشکی یا خارش پوست می توانند در اثر شرایط دیگر مانند آلرژی یا عفونت های قارچی به وجود بیایند و در نتیجه روش درمان آنها با روش درمان پوست مرغی متفاوت خواهد بود. برای این که نسبت به پوست مرغی بودن مشکل خود مطمئن شوید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

پوست مرغی چه قسمت‌هایی از بدن را درگیر می‌کند؟

اغلب افراد علائم اولیه را در کودکى یا نوجوانى تجربه می کنند. کراتوز پیلاریس در جوانان نسبت به بزرگسالان رایج تر است. کراتوز پیلاریس می تواند در هر جایی از بدن که داراى فولیکول مو است، ظاهر شود. شایع ترین محل های آن عبارتند از:

بازو (در ٩٢ درصد موارد) ران (در ۵٩ درصد موارد) باسن (در ٣٠ درصد موارد)

برآمدگى های کراتوز پیلاریس اغلب دارای سر سفید رنگ مى باشند. اما بر خلاف آکنه و برخى برآمدگى های دیگر پوست، علت ایجاد منافذ مسدود شده عفونت و باکتری نیست. برآمدگی هاى کراتوز پیلاریس زمانی رخ می دهند که کراتین، پروتئین محافظ پوست، ساخته شود و فولیکول هاى مو را مسدود کند.

این بیماری در چه افرادی رایج است؟!

بیماری پوست مرغی در افرادی که به شرایط زیر دچار هستند، بیشتر است:

پوست خشک اگزما ایکتیوز تب یونجه چاقی زنان کودکان یا نوجوانان اصل و نسب سلتیک

هر کسی ممکن است مستعد ابتلا به این عارضه پوستی باشد، اما بیشتر در کودکان و نوجوانان شایع است. کراتوز پیلاریس اغلب در اواخر دوران نوزادی یا در دوران نوجوانی شروع می‌شود.

معمولاً در اواسط دهه ۲۰ سالگی برطرف می‌شود و بیشتر موارد تا سن ۳۰ سالگی کاملاً از بین می‌روند. تغییرات هورمونی می‌تواند در دوران بارداری برای زنان و در دوران بلوغ برای نوجوانان باعث ایجاد آن شود. کراتوز پیلاریس در افراد با پوست روشن بیشتر شایع است.

علت بیماری پوست مرغی چیست؟

پوست با فولیکول‌های مویی پوشیده شده است. وقتی کراتین زیادی به سمت فولیکول‎‌های مویی می‌آید باعث می‌شود پوست برآمده و زبر شود. اگرچه این بیماری با زمینه‌ی ارثی بروز می‌کند اما شرایط محیطی ممکن است آن را تشدید کند و علت بروز آن باشد

علت‌های ایجاد بیماری پوست مرغی موارد زیر است.

تاثیر آب و هوای خشک روی پوست باعث می‌شود پروتئین تولید شده توسط پوست فولیکول‌های مو را ببندد و ظاهر پوست را قرمز و متورم کند. آب داغ هنگام دوش گرفتن نیز باعث خشک شدن پوست و ایجاد عارضه‌ی پوست مرغی می‌شود. آلرژی یکی دیگر از علت‌های ایجاد کننده پوست مرغی است. روش های درمان پوست مرغی بازو بهترین راهکارهای خانگی برای درمان پوست مرغی بازو

خود درمانی مانع از ایجاد این بیماری نمی شود و برای درمان قطعی آن نیز مفید نیست ولی با استفاده از برخی از راهکارها می توانید پوست آسیب دیده خود را کمی بهبود دهید.

چند ماسک طبیعی برای درمان پوست مرغی بازو، صورت و بدن

چند ماسک بسیار موثر وجود دارد که برای درمان پوست مرغی در سطح پوست صورت و بدن بسیار موثر خواهند بود. برای استفاده از هر یک از ماسک‌ها لازم است تا حداقل 20 دقیقه زمان در نظر گرفته و با آب ولرم شست و شو دهید. بعد از شست و شو از روغن نارگیل برای رطوبت رسانی بعد از لایه برداری انجام شده حتما باید استفاده کنید.

ترکیب پودر جو دوسر با شیر و استفاده آن حداقل یک مرتبه در طول هفته استفاده از ماست یا دوغ ترش شده و ترکیب آن به همراه کمی جوش شیرین هفته‌ای یک مرتبه بسیار موثر خواهد بود ترکیب روغن ویتامین E موجود در کپسول‌های ویتامین E با مقداری آب و ماساژ پوست با آن ترکیب روغن نارگیل با شکر قهوه‌ای برای پاکسازی و لایه برداری پوست سایر مراقبت های خانگی برای درمان پوست مرغی بازو در زمان دوش گرفتن سعی کنید از آب گرم استفاده کنید و مدت زمان دوش گرفتن را کوتاه کنید چرا که دوش گرفتن طولانی می تواند چربی های پوست را از بین ببرد و باعث خشک شدن پوست شما شود. سعی کنید از صابون هایی که باعث خشک شدن پوست میشوند استفاده نکنید. بعد از دوش گرفتن سعی کنید به آرامی پوست خود را با یک حوله نرم و لطیف خشک کنید و فشار زیادی را برای خشک کردن پوست وارد نکنید. می توانید از مرطوب کننده های خانگی برای مرطوب کردن سطح پوست خود استفاده کنید که برای درمان پوست مرغی می تواند مفید باشد. به هیچ وجه لباس های تنگ نپوشید چرا که سطح اصطکاک ناشی از پوشیدن لباس های تنگ می تواند در بدتر شدن وضعیت پوست شما تاثیرگذار باشد. یک راه حل برای از بین بردن دون دونهای پا که همان پوست مرغی است افزایش میزان رطوبت در محیط می باشد. لایه‌برداری روزانه می‌تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند. متخصصان پوست توصیه می‌کنند که به آرامی پوست مرده را با لوفا یا سنگ پا از بین ببرید. یک متخصص پوست می تواند علل بالقوه برآمدگی هاى خشن پوست را رد کند. اگر تشخیص کراتوز پیلاریس باشد، ممکن است پزشک کرم هاى موضعی قوی تر یا کورتیکواستروئیدها را توصیه کند. همچنین ممکن است روش هاى خانگی یا کرم مرطوب کننده خاصی را توصیه کند. می‌توان گفت بهترین پماد برای رفع پوست مرغی وازلین است.

سایر روش های درمان پوست مرغی بازو درمان پوست مرغی بازو با لیزر

زمانی که نه کرم های مرطوب کننده و نه دیگر پمادها و کرم ها برای درمان پوست مرغی موثر واقع نمی شوند متخصصان پوست و مو معمولا پیشنهاد می کنند که از روش درمان پوست مرغی با لیزر استفاده کنید. امروزه استفاده از لیزر در درمان بسیاری از مشکلات و بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد و کاربردهای زیادی نیز دارد.

در این روش متخصص پوست و مو براساس پوست شما و همینطور میزان وخیم بودن بیماری پوست مرغی شدت لیزر را تنظیم می کند و از آن برای کاهش تورم و میزان قرمزی پوست استفاده می کند.

برخی دیگر از انواع لیزرها وجود دارند که علاوه بر کاهش تورم و قرمزی پوست می توانند برای بهبود وضعیت پوست نیز موثر باشند و باعث تغییر رنگ ناحیه مربوطه در پوست شما شوند. این لیزرها به راحتی می توانند لکه های قهوه ای را از بین ببرند و آن ناحیه را هم رنگ پوست شما کنند.

برای این که نتیجه بهتری را از درمان پوست مرغی خود دریافت کنید معمولا متخصصان پوست و مو توصیه می کنند که از چند جلسه میکرودرم ابریژن نیز در درمان خود استفاده کنید.

پماد برای رفع پوست مرغی

علاوه بر کرم های مرطوب کننده، برخی از درمان های موضعی دیگر می توانند از طریق برداشتن سلول های مرده پوست و جلوگیری از ایجاد بیش از حد کراتین، از پوست حمایت کنند. این کرم ها  عبارتند از:

رتینوئید های موضعی

یکی از پماد های برای رفع پوست مرغی کرم هایی است که حاوی رتینول و مواد دیگرى که از ویتامین A به وجود می آیند، مى باشند. این کرم ها می توانند به پوست کمک کنند تا سلول های جدید و سالم را سریع تر تولید کند. استفاده از این پماد ها برای 7 الی 10 روز تجویز می شود.

کورتیکواستروئیدهای موضعی

کرم هاى استروئیدی خفیف که می توانند خارش را کاهش دهند.

کرم کراتوپیل برای پوست مرغی

این کرم بری کاهش سفتی و خشکی پوست و کاهش امکان رشد موهای زائد ساخته شده است. کرم کراتوپیل پوست را نرم کرده و برای بیماران مبتلا به پوست مرغی مناسب است.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری، از بین بردن سلول های مرده پوست  از سطح بیرونی پوست مى باشد. از بین بردن پوست مرده می تواند باعث جلوگیری از آسیب رساندن به فولیکول مو شود و فرایند ساخت کراتین را مهار کند.

لایه برداری دستی، به عنوان مثال توسط لیف یا اسکراب، پوست خشک را تحریک می کند. لایه برداری شیمیایی کم تر تحریک کننده است و ممکن است موفقیت بیشترى داشته باشد. برخى از لایه بردار هاى شیمیایی مؤثر عبارتند از:

سالیسیلیک اسید لاکتیک اسید گلیکولیک اسید اوره

مرطوب کننده هایی که حاوی این اسیدها می باشند، می توانند پوست را مرطوب کنند و ساخت سلول های جدید پوست را تسریع بخشند.

درمان پوست مرغی با دستگاه بخور

یکی از اقدامات خانگی برای درمان پوست مرغی استفاده از دستگاه بخور است. بخار باعث آبرسانی پوست می‌شود و خشکی آن را کم می‌کند. می‌توانید آن را برای پوست صورت یا قسمت‌های دیگر از بدن که دچار این عارضه شده استفاده کنید.

همچنین برای مرطوب کردن هوای خانه استفاده از دستگاه رطوبت ساز یک اقدام موثر برای درمان بیماری پوست مرغی و جلوگیری از خشکی پوست است.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟

این بیماری بیشتر در افراد جوان مشاهده می شود گرچه بزرگسالان نیز در برخی از موارد مبتلا به این بیماری می شوند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این بیماری در دوران بلوغ بیشتر خودش را نشان می دهد و امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از نوجوانان نیز به این بیماری مبتلا می شوند.

همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم این بیماری می تواند ریشه های ژنتیکی داشته باشد. با این وجود برخی گروه ها از افراد هستند که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند که این گروه ها شامل افراد زیر می باشند:

افرادی که دارای رنگ پوست روشنی هستند. افرادی که قبلا با نوعی از بیماری های پوستی درگیر بوده اند و یا این که یک بیماری ژنتیکی پوستی دارند. افرادی که مبتلا به آسم هستند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.( البته به طور کلی می توان گفت افرادی که به نوعی با بیماری های تنفسی درگیر هستند در معرض این بیماری قرار دارند). افرادی که وزن بالاتری دارند نیز بیشتر در معرض بیماری پوست مرغی قرار می گیرند.

توجه داشته باشید که این موارد به طور علمی و دقیق اثبات نشده است و صرفا طبق آزمایش هایی که صورت گرفته است این افراد بیشتر درگیر بیماری پوست مرغی می شوند. بنابراین در صورتی که شما هم جز یکی از گروه های نام برده هستید نیازی نیست که در خصوص ابتلا به این بیماری نگرانی خاصی داشته باشید.

رژیم غذایی افرادی که مبتلا به بیماری پوست مرغی باید چه ویژگی داشته باشد؟

بیماری پوست مرغی بر اثر خشکی پوست ایجاد می‌شود، پس هیدراته کردن پوست و آبرسانی با مواد غذایی می‌تواند این عارضه را کاهش دهد. به این منظور بهتر است از میوه‌ها و سبزیجات بیشتری استفاده کنید و حتما روزانه ۸ لیوان آب بنوشید.

همچنین غذاهای غنی از امگا ۳ سلامت پوست را تامین می‌کند. پس بهتر است مصرف منابع غذایی امگا۳ مانند ماهی سالمون و ساردین، گردو و زیتون را در برنامه‌ی غذایی بگنجانید. با تشخیص پزشک می‌توانید از قرص‌های مکمل امگا ۳ هم استفاده کنید. خوردن انبه،کدو تنبل و گوجه فرنگی برای درمان بیماری پوست مرغی مفید است.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: پوست درمان سلامت لیزر بیماری پوستی درمان پوست مرغی بیماری پوست مرغی بیشتر در معرض استفاده کنید لایه برداری مرطوب کننده مرطوب کنند برجستگی ها دوش گرفتن خشکی پوست روی پوست پوست شما خشک شدن کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

به گزارش خبرآنلاین، تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت ایران دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این آمار در آینده افزایش بیشتری خواهد داشت.

آمار ابتلا به بیماری های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.

در ایران تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر ۲ ایرانی، تقریبا ۱ نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.

درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.

یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.

دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.

به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.

این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.

تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی

بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.

آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست

دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای ۵۰ سالگی.

این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.

به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.

آیا پرهیز غذایی درست است؟

مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.

دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.

او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.

این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902012

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن