Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@23:09:19 GMT

تأثیر پماد سنجد تلخ بر مدت زمان ترمیم زخم سوختگی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۷۵۳۳

تأثیر پماد سنجد تلخ بر مدت زمان ترمیم زخم سوختگی

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که پماد سنجد تلخ با افزایش سرعت ترمیم زخم سوختگی درجه دو نسبت به پماد سولفادیازین نقره یک درصد مدت زمان ترمیم زخم را کاهش می‌دهد و استفاده جایگزین از آن توسط تـیم مراقبت می‌تواند بار مراقبت از بیماران با سوختگی درجه دو را کاهش دهد.

از میـان حـوادثی کــه سـلامتی و حیـات انسان را به خطر می‌اندازند، سـوانح سـوختگی از سخت‌ترین آنها به شـمار مـی‌آیـد و درمـان سوختگی‌ها چالش بسیاری را برای فـرد مبـتلا، خانواده و درمانگران به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها نشان می‌دهد کـه سـوختگی‌هـا چهـارمین رتبه آسیب در سراسر جهان را شامل می‌شود.

در ایران سوختگی‌ها یکـی از علـل مهم ایجـاد ناتوانی، از کارافتادگی و مرگ و میر است. براساس آمارهای کشوری، سـوختگی‌ها پنج درصد از سوانح و حوادث ثبت شده، ششمین علت مـرگ و یکی از علل مهم مصدومیت در کشـور مـا بـه شمار می‌آیند.

در پژوهشی که توسط رضا دریابیگی، مهرداد عبدالله‌زاده و سعید شفیعی از محققان دانشـکده پرســتاری و مامـایی، دانشــگاه آزاد اسلامی واحـد اصـفهان (خوراسگان) انجام شد، مقایسه تأثیر پماد سنجد تلخ و سولفادیازین نقره بر مدت زمان ترمیم زخم سوختگی به‌صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور مورد بررسی قرار گرفت.

در این کارآزمایی بالینی سه سوکور که در درمانگاه سوانح سوختگی امام موسی کاظم اصفهان انجام گرفته است، ۵۵ نفر تعداد از بیمارانی که دارای زخم‌های سوختگی درجه دو با وسعت ۱ تـا۱۰ درصد بودنـد، بـه روش نمونـه‌گیری در دسـترس انتخـاب شدند و بـا تخصـیص تصـادفی بلوکه‌بندی شده چهارتایی در دو گروه سنجد تلخ و سولفادیازین نقره قرار گرفتند. گـروه سـنجد تلـخ بـا پماد سنجد تلخ و گروه سولفادیازین نقره با پماد سولفادیازین نقره ۱ درصد به‌طور روزانه و تا زمـان تـرمیم کامل زخم سوختگی پانسمان شدند. مـدت زمـان تـرمیم زخـم در هـر دو گـروه بـه وسـیله چـک لیسـت استاندارد ترمیم زخم سوختگی مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نـرمافـزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شد.

نتایج آزمون‌های آماری نشان داد کـه بـین دو گروه سنجد تلخ و سولفادیازین نقـره تفـاوت معنادار آمـاری در متغیرهای سـن، جـنس، قـد، وزن، وضعیت تأهل، شاخص توده بدنی، درصـد ســـوختگی، ناحیــه دچـار ســـوختگی، عامـل سوختگی، مدت زمان وقوع سوختگی تا مراجعـه به مرکز درمانی، مصرف دخانیات و شغل وجود نداشته است. 

یافته‌های این مطالعه نشان داد که سـرعت ترمیم زخم سوختگی درجه دو با پانسمان پماد سنجد تلخ نسبت به پماد سولفادیازین نقـره ۱ درصد بیشتر بوده است. این پژوهشگران به نتایج مطالعـه‌ای کـه توسـط Chandra و همکـاران انجـام شد، اشاره کردند و می‌گویند: نتایج بیـانگر آن است که اسیدهای چرب موجود در سـنجد تلـخ با رساندن مواد مغذی مورد نیـاز بـرای تـرمیم بافت‌های آسیب دیده باعث تسریع روند تـرمیم زخم می‌شود. پژوهشگران در کشورهای لهستان و چین در مطالعات خود می‌گویند کــه ســنجد تلــخ دارای ترکیبــات ویتــامین E، ویتامین C و آنتـیاکسـیدان قـوی اسـت و ایـن ترکیبات از عوامل مؤثر در سرعت بخشیدن بـه فرآیند بهبودی زخم است. دیگر پژوهش‌هـای انجـام یافتـه نیـز بیـانگر آن است که مواد معـدنی ماننـد کلسـیم موجـود در سنجد تلخ در سرعت بخشیدن به فرآیند تـرمیم زخم مؤثر است.

گرچـه برخـی از مطالعات انجام گرفته در زمینه تأثیر سنجد تلـخ بــر فرآینــد تــرمیم زخـم بــرروی نمونــه‌هــای غیرانسانی انجام گرفته است و در تعمـیم نتـایج به بالین باید مطالعات بیشتری صـورت گیـرد، اما نتایج اینگونـه پـژوهش‌هـا بـر مـؤثر بـودن ترکیبات موجــود در ســنجد تلــخ در ســرعت بخشیدن به رونـد تـرمیم زخـم و کـاهش دوره التیام زخم دلالت دارد.

یکــی از نقــاط قــوت پــژوهش حاضــر استانداردسازی و استفاده از پمـاد سـنجد تلـخ ۴۰ درصد و در نتیجه قابل مقایسه بودن نتایج آن بـا مطالعات گوناگون است. همچنین با توجه به این که هیچگونه عارضـه جـانبی در ارتبـاط بـا پماد سنجد تلخ در طی مراحل پژوهش مشـاهده نشد، استفاده بـالینی از پمـاد سـنجد تلـخ در درمــان ســوختگی‌هــای ســطحی و درجــه دو می‌تواند پیشنهاد شود. با توجه به نتایج مطالعه و کاهش زمان ترمیم زخـم سـوختگی، اسـتفاده جایگزین از پماد سنجد تلخ توسط تـیم مراقبـت می‌تواند بـار مراقبـت از بیمـاران بـا سـوختگی درجه دو را کاهش دهد.

از محـــدودیت‌هـــای پـــژوهش اینکه پژوهشگر قـادر بـه کنتـرل بسـیاری از عوامـل تأثیرگذار بر فرآیند ترمیم زخم همچون استرس و عادات غذایی افراد نبود. گرچه کوشش شد تا آموزش لازم در خصوص تأثیر این عوامـل بـه شرکتکنندگان داده شود. همچنین از آن جا کـه عوامل مـؤثر بـر تـرمیم زخـم در افـراد بسـیار متفــاوت اســت، پیشــنهاد مــی‌شــود مطالعــه‌ای طراحی شود تا پانسمان زخم سوختگی در یـک فــرد بــا دو روش پمــاد ســنجد تلــخ و پمــاد سولفادیازین نقـره ۱ درصد انجـام گیـرد و نتـایج دو پانسمان برروی همان فرد با هم مقایسه شود.

به گزارش ایسنا، نتایج این پژوهش در شماره ۱، دوره ۲۷ مجله دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران (حیات) منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سوختگي ترمیم زخم سوختگی زمان ترمیم سـنجد تلـخ سنجد تلخ مدت زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۷۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کنند، آموخته باشد و به نحو قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا احتیاجاتش ارضا شوند. در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در آن به بررسی رابطه‌­ بین باورهای فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

* رابطه بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت در مورد نگرانی، کنترل ناپذیری و خطر، خودآگاهی شناختی رابطه­‌ منفی هست؛ اما با متغیر کنترل افکار، ارتباط مثبت بوده و هیچ ارتباطی با متغیر اطمینان شناختی گزارش نشد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که ارتباط بین سازگاری اجتماعی با متغیرهای کنترل­ ناپذیری و خطر، اطمینان­‌شناختی، کنترل افکار مثبت بوده و هیچ ارتباطی بین سازگاری اجتماعی و باورهای مثبت در مورد نگرانی دیده نشده است. سازگاری اجتماعی با خودآگاهی شناختی ارتباط منفی دارد.

افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است

* راهکارهای سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ امروزه با مشکلاتی که در جوامع وجود دارد مطالعه و پژوهش در زمینه‌های سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی آنها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و به این جهت یکی از راهکار‌های مهم در این زمینه پرداختن به باور‌های فراشناختی در آنهاست.

این پژوهش مطرح می‌کند که سازگاری یک فرایند روانشناختی است که بر اساس آن فرد با تمایلات و چالش‌های زندگی روزمره، مقابله می‌کند و یا آنها را درکنترل خود درمی‌آورد، سازگاری این است که فرد با دیگران طوری رفتار کند که هیچگونه مشکل و درگیری با آنان نداشته باشد.

* تعریف سازگاری از دیدگاه باتلر (Battler) 

در این پژوهش می‌نویسند باتلر اظهار می‌دارد که در همه‌ دوران زندگی خود در هر روز و هر ساعت سرگرم آن هستیم که خود نشده را با محیط دگرگون شده و دگرگون نشده سازگار کنیم. فعالیت‌های شخصی و شغلی در حقیقت چیزی جز عمل سازگاری با خود و دیگران نیست؛ اساسا شخص سازگار، شخصی است که میان خود ومحیط مادی و اجتماعی‌اش ارتباط سالم و درست برقرار کند.

در ادامه آمده است که سازگاری یک مفهوم عام بوده و به همه راهبرد‌هایی گفته می‌شود که فرد برای اداره کردن موقعیت‌های استرس زای زندگی اعم از تهدید‌های واقعی یا غیرواقعی به کار می‌برد.

* سازگاری در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران

بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به تعداد زیاد دارندگان مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رو به تخصص‌گرایی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، و با توجه به اینکه بیش از سه چهارم این کتابداران دارای رشته تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی سابق و علم اطلاعات و دانش شناسی هستند.

اطلاعات کلی مربوط به باورهای فراشناختی و سازگاری و فردی کتابداران 

* سازگاری اجتماعی

این پژوهش بیان می‌کند که سازگاری اجتماعی یک عامل متأثر از راهبرد‌های شناختی می‌باشد که می‌توان آن را به دیدگاه‌های شناختی موجود در این زمینه ربط داد. هسته اصلی دیدگاه‌های شناختی درباره اختلالات روانی ناسازگاری چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن فرد است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که اگر نظام باور‌های فرد کارآمد باشد، اطلاعات به گونه‌ای دقیق در ذهن او پردازش می‌شوند که نتیجه‌ آن رفتار مطلوب است، اما اگر در پردازش‌ها و ادراک‌های فرد مشکلی وجود داشته باشد، نتیجه‌ای به‌جز رفتار مخرب نخواهد داشت.

افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود

به لحاظ کاربردی یافته‌های این پژوهش می‌تواند تأثیرات عملی مهمی بـر تغییر باور‌های فراشناختی مرتبط با سازگاری داشته باشد و در پرتو این یافته‌ها، مدیران و مشاوران می‌توانند با برگزاری برنامه‌های آموزشی و تهیه بروشور‌های مربوط با هدف اصلاح و تغییر باور‌های فراشناختی ناکارامد، از بروز و تداوم رفتار‌های ناسازگار که آسیب‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی جدی در پی دارد، پیشگیری کنند.

* کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی

بر اساس یافته‌های این مطالعه، افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است. افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود. افزایش اطمینان­‌شناختی کتابداران در سازگاری فردی بی‌­تاثیر بوده اما در سازگاری اجتماعی آنها تاثیر مثبت دارد. افزایش کنترل افکار درمیان کتابداران موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی آنان می­‌شود. افزایش خودآگاهی شناختی، منجر به کاهش سازگاری های فردی و اجتماعی کتابداران می‌­گردد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی با عنوان «رابطه‌ بین باور‌های فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران» به کوشش سعيد غفاری (دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور قم)، شعله زکيانی (کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور مشهد) تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • سیل بند کرخه شکست
  • عملیات ترمیم سیل بند کرخه آغاز شد
  • سه سرنشین لنج آتش گرفته در آبهای جزیره هرمز جان باختند
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟