Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: مستند «ضماد» به تهیه کنندگی «محمود زنگنه» تهیه و تولید شده است. شکل گیری این مستند از توجه زنگنه به یکی از خبرهای خبرگزاری فارس بوده است. «ضماد» داستان به ثمر رسیدن اراده آهنین و زحمات طولانی یک مخترع همدانی به نام محمد کاظم رشیدی است. او از ترکیب مواد طبیعی و گیاهی، دارویی را به جامعه معرفی کرده که درمان گر زخم بستر، زخم افراد دیابتی و زخم بیماران پروانه ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با «محمود زنگنه» محقق و تهیه کننده مستند ضماد که از شبکه مستند بروی آنتن رفته است، گفت و گو کردیم.

** چطور شد که تصمیم به تولید این مستند گرفتید؟

تیر ماه سال ۹۸ بود که در حال بازدید خبرهای سایت خبرگزاری فارس بودم که به خبری برخوردم و توجهم را به خود جلب کرد. تیتر این خبر به این صورت بود: «اعلان جنگ به سرطان با اختراع سالمند ۷۵ سال».

 

**  و ورود به زندگی «محمد کاظم رشیدی» پایه و اساس مستند شما را تشکیل داد؟

بله، روزی که مخترع ۷۵ ساله اساس نامه شرکت دانش ‌بنیانش را نوشت یک‌ پنجم درآمد را سهم بیماران صعب‌العلاج قرارداد، آرزویش نجات بیماران صعب‌العلاج پروانه‌ای و دختران شین‌آبادی است و این روزها با سه اختراع دارویی وارد کارزار مبارزه با بیماری‌های نفس‌گیر شده است...

با اشتیاق تا پایان خبر را خواندم. موضوع از اهمیت زیادی برخوردار بود. مخترعی که تا به حال زخم های افراد دیابتی و زخم بستر بیماران قطع نخاعی را درمان کرده و ادعای درمان زخم های بیماران پروانه ای و سرطان زنان را نیز دارد. اختراع او از مواد طبیعی است و سنخیتی با داروهای شیمیایی ندارد.

من که سالها در رسانه مشغول به کار هستم و تحصیلات و تخصصم در این زمینه است با خود گفتم اگر چنین دارویی در کشور خودم تولید شده که خانواده های زیادی را از درد و غم بیمارستان و حتی فراتر از آن قطع عضو و حتی مرگ عزیزان نجات می دهد، پس چرا نباید در رسانه به آن پرداخت و آن را به جامعه معرفی نمود؛ پس وظیفه رسانه ملی چیست؟

**و بعد از آن تولید چنین مستندی برای شما شکل جدی تری گرفت؟

بله، موضوع را با مدیران وقت شبکه در میان گذاشتم و آنها به خوبی از تحقیق در مورد طرح یک مستند جهت معرفی بیشتر این دارو به مردم استقبال کردند.

 

**بعد از آن چه کردید؟

در مرحله بعد آقای رشیدی مخترع دارو را پیدا کردم و تلفنی با او صحبت کردم و او هم از تولید فیلم مستند جهت معرفی اختراعش استقبال کرد و در ضمن قراری هم با او در دفتر کارش در همدان جهت تحقیق و مصاحبه شفاهی گذاشتم تا مطمئن شوم همه چیز درست است و حقیقت دارد.

**با بیمارانی که از طریق داروی این مخترع درمان شده بودند نیز صحبت کردید؟

بله، پس از این مصاحبه در تهران نیز در مورد این دارو با بیمارانی که از آن استفاده کرده بودند و کسانی هم که از راه های دیگر به درمان زخم دیابت و بستر پرداخته بودند مستقیم تماس گرفتم و صحبت کردم.

** می توانید به چند نمونه از این افراد اشاره ای داشته باشید؟

در بیمارستان سینا با پیرمردی بختیاری تبار آشنا شدم که پسر جوانش را از شهرستان ایذه جهت درمان زخم بستر به تهران آورده بود. پسر پیرمرد که مجید نام داشت حدود 10 سال بود که به علت افتادن از درخت دچار ضایعه نخاعی شده بود.

او حدود ۷ سال به علت نداشتن تحرک بدنی از ناحیه لگن دچار زخم بستر عمیق بود. سابقا چندین بار در اصفهان و اهواز نیز بستری شده بود اما زخم بستر همچنان او بدتر و عمیق تر شده بود. پیرمرد تا به حال هرچه برای درمان پسر جوانش کرده بود به نتیجه ای نرسیده بود. این بیمار پس از دوبار جراحی در بیمارستان سینا و قطع کردن یکی از پاهایش از بیمارستان مرخص و بدون بهبودی به شهر خود رفت و پس از مدتی متاسفانه از دنیا رفت. دردناک تر برای من این بود که بیمارستان به دلیل نداشتن پول تسویه هزینه های بیمارستان، کارت ملی و شناسنامه پیرمرد را گرو نگه داشته بودند. البته شاید هنوز هم مدارک را به او نداده باشند.

نمونه دوم خانمی از بیماران قطع نخاعی موسسه حمایتی راگا، بود که توانسته بود با استفاده از پماد نیکای آقای رشیدی به زندگی برگردد و برای گذران زندگی خود فرش می بافت که مایه دلگرمی من در ادامه راهم برای تولید این مستند شد.

 

** برای تولید این مستند چقدر برای تحقیق و نگارش زمان گذاشتید؟ و چه زمانی تولید را آغاز کردید؟

پس از تحقیقات و مشاهدات کافی طرح تولید مستند را نگارش کردم و به شبکه ارائه دادم و پس از تایید در سال ۹۹ مراحل تصویربرداری در همدان و تهران را آغاز کردم. سه مرحله تصویربرداری در همدان از آقای رشیدی، بیماران و پزشکان مورد نظر و یک مرحله هم تصویربرداری از موسسه خیریه بیماران قطع نخاعی راگا در شهر ری انجام شد.

حدود یکسال تهیه و تولید فیلم طول کشید و در این مدت پماد اختراعی آقای رشیدی توانست زخم های چندین کودک بیمار پروانه ای را درمان کند که در فیلم روند بهبود یکی از آنها را نشان دادیم و حتی با پزشک او هم مصاحبه کردیم. این درحالی بود که در همین مدت به دلیل تحریم ها و گرانی و نبود داروهای خارجی بیماران پروانه ای چندین کودک معصوم بیمار پروانه ای به کام مرگ رفتند.

** در حین تهیه و تولید این مستند با مورد جالبی برخورد کردید؟

نکته جالب دیگر این بود که زمانی که برای تصویر گرفتن از بیماران قطع نخاعی موسسه راگا به شهر ری رفته بودیم و در حال مصاحبه با آقای غلامرضا باقری مدیرعامل این موسسه بودیم فهمیدیم که خود ایشان هم بیمار ضایعه نخاعی بوده اند و در سالروز میلاد امام رضا (ع) ۸۸/۸/۸ شفا پیدا کرده اند و چون چندین سال زجر قطع نخاعی بودن را کشیده بودند به نیت کمک به بیماران قطع نخاعی این موسسه خیریه را راه اندازی کرده اند.

 

** از دستاوردهای این دارو که توسط این مخترع تولید شده است بفرمائید.

محمد کاظم رشیدی هم اکنون دارای شرکت دانش بنیان طب سنتی نیکا است و پماد او در داروخانه های سطح کشور فروخته می شود. بیماران دیابتی که قبلا پای آنها قطع می شد به راحتی با استفاده از این کرم درمان می شوند و بیماران قطع نخاعی که اغلب دچار زخم بستر می شوند به راحتی با مصرف این پماد به زندگی عادی برمی گردند. جدیدترین دستاورد این دارو درمان زخم های بیماران پروانه ای است که متاسفانه به دلیل تحریم های ظالمانه چندین تن از آنها فوت شده اند. این دارو به سادگی زخم هایی که موجب قطع عضو و مرگ بیماران می شود را در منزل و توسط خود بیمار درمان می کند.

** از دیگر خصیصه های این پماد بفرمائید.

خصوصیات شگفت انگیز این پماد شامل  درمان در خانه بدون نیاز به مراجعه به بیمارستان و همچنین کاملا طبیعی و گیاهی بودن آن است که بیمار را از عوارض داروهای شیمیایی در امان نگه می دارد.

** شما این مستند را با محوریت آقای رشیدی مخترع ساختید. درباره شخصیت این فرد برایمان بگویید.

او هیچ نیازی به درآمد حاصل از این پماد نداشت و تنها با عشق کمک به بیماران راه دشوار اختراع و ثبت این پماد را پشت سر گذاشته و به راه خود ادامه می دهد. این انسان خیّر ۵ سال است که قیمت پماد خود را برای بیماران افزایش نداده و به موسسه های خیریه و بیماران پماد به صورت رایگان اهدا می کند.

«محمد کاظم رشیدی» مخترع همدانی است که پدرش شغل عطاری داشته و به علت از دست دادن یکی از دوستان نزدیکش به علت زخم بستر تصمیم می گیرد با تکیه بر دانشی که از پدر فراگرفته بود، مطالعه کتب ابن سینا، رازی و ... و تلفیق آن با زنبور داری و پرورش گیاهان دارویی به صورت عملی به فرمولی دست یابد که ناجی هزاران بیمار صعب العلاج در کشور شود.

به گزارش فارس سایر عوامل این مستند عبارتنداز: تحقیق و تهیه: محمود زنگنه، کارگردان: بهمن ابراهیمی، تصویربردار: مهدی مولایی، تدوین: محمد اخوان، تیزر: مرجان عطایی فر.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مستند زنگنه بیماران درمان شبکه مستند سیما بیماران قطع نخاعی بیماران پروانه ای تولید این مستند خبرگزاری فارس آقای رشیدی درمان زخم زخم بستر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان