Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-05-03@23:41:56 GMT

هموروئید چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۱۴۶۹

 

هموروئید یا Hemorrhoid  که با نام های بواسیر، پایل یا دستک و حتی گوشت اضافه مقعدی نیز شناخته می شود در واقع بر اثر متورم شدن رگ های موجود در بخش های تحتانی مقعد و رکتوم به وجود می آید. بعضی از مواقع کشیدگی و متورم شدن و در نهایت نازکی دیوارهای وریدهای تحتانی به حدی می رسد که موجب بیرون زدگی ورید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این بیرون زدگی باعث تحریک ورید می شود. علی الخصوص مدفوع باعث تحریک کردن ورید شده و باعث ایجاد خراش در دیواره های ورید می شود. علت اصلی بیماری بواسیر فشاری است که هنگام اجابت مزاج و یا بارداری به رگ های ناحیه تحتانی وارد می شود است. 

علائم هموروئید 

هموروئید اصلی ترین عامل در خونریزی مقعد بوده و اکثر مراجعان به علت همین خونریزی از مقعد به پزشک مراجعه می کنند. وجود هموروئید در کل خطرناک نبوده و به ندرت نگران کننده است اما باید پیگیری شود. اکثر افرادی که از هموروئید رنج می برند با چند هفته درمان پیاپی کاملا درمان می شوند.  

اما نکته مهم این است که پس از اینکه متوجه وجود این بیماری شدید سریعا به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را شروع کنید. اگر درد بواسیر غیر قابل تحمل بود یا اینکه با درمان دارویی برطرف نشد می بایست مجدد به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید تا ترجیحا با لیزر هموروئید برداشته شود. 

انواع هموروئید 

این بیماری به دو دسته هموروئید داخلی و خارجی تقسیم می شود. بواسیر داخلی همانطور که از اسمش مشخص است داخل رکتوم بوده و به علت کم بودن اعصاب حسی در در این ناحیه، درد زیادی توسط بیمار حس نمی شود و تنها، خون ریزی و احساس توده است که خبر از وجود بواسیر می دهد.  

هموروئید خارجی در ناحیه مقعد قرار گرفته و بخاطر تجمع اعصاب حسی زیاد در ناحیه بالای خط دندان های مقعد، موجب بروز درد شدید به همراه خونریزی می شود. همچنین گاهی این نوع هموروئید، دچار بیرون زدگی می شود که می توان آن را به صورت برجستگی صورتی و مرطوب با دست حس کنید.  

 

روش های درمان هموروئید 

برای درمان هموروئید چهار راه درمان وجود دارد، این چهار راه شامل درمان خانگی، درمان به وسیله دارو، درمان با عمل جراحی سنتی و در نهایت درمان به وسیله لیزر می باشد.  

درمان خانگی هموروئید: 

 

 درمان خانگی هموروئید 

درمان های خانگی که برای بیماری هموروئید تجویز می شود در واقع ضعیف ترین و کم سود ترین نوع درمان این بیماری محسوب می شوند. در واقع می توان گفت این نوع درمان، بیشتر توسط افرادی که تازه متوجه بیماری خود شده اند و یا تسکین موقت درد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع درمان را می توان در دوران نقاهت بیماری مورد استفاده قرار داد تا بهبود زخم ها در زمان کوتاه تری اتفاق بیفتد. 

از جمله مواردی که می توان از آن جهت درمان خانگی هموروئید استفاده کرد شامل موارد زیر می باشند: 

خوردن فیبر فراوان: خوردن فیبر موجب می شود که به حجم مدفوع افزایش پیدا کند و به دنبال آن یبوست درمان شده و هنگام اجابت مزاج فشار زیادی به مقعد وارد نشود. 

نوشیدن آب به مقدار زیاد: نوشیدن هشت تا ده لیوان آب در روز موجب نرم تر شدن مدفوع و کاهش فشار وارده به مقعد می شود. همچنین ایستادن و نشستن زیاد نیز موجب تشدید علائم هموروئید می شود. 

به علاوه از هر چیزی که باعث تشدید یبوست می شود مانند کم تحرکی، عدم وجود فیبر در برنامه غذایی و... باید پرهیز به عمل آید. در هنگام اجابت مزاج از وارد آوردن فشار زیاد اجتناب کنید، چرا که این فشار موجب تحریک عروق خونی و تشدید علائم بیماری می شود. 

همچنین رعایت بهداشت مقعد، پوشیدن لباس های زیر نخ و پنبه و استفاده نکردن از دستمال و لباس های زبر موجب بهبود بیماری می شود. برای التیام درد ناشی از بواسیر، می توانید از کمپرس یخ یا حمام سیتز استفاده کنید. 

درمان دارویی هموروئید یا بواسیر 

 

درمان دارویی هموروئید 

معمولا داروهایی که برای هموروئید تجویز می شوند دارای خواصی همچون ضد سوزش و ضد خارش بودن، ضد درد و خاصیت قابض بودن هستند. اگر هموروئید مزمن نباشد و برای دریافت داروی هموروئید به موقع مراجعه کنید می توانید برای درمان هموروئید از این داروها سود ببرید. نمونه ای از داروهای هموروئید به شرح می باشند: 

پماد لیدوکائین: این پماد نوعی بیحس کننده موضعی بوده و سریعا درد را کاهش می دهد. اما مصرف بدون نسخه پزشک ممکن است منجر به تشدید بیماری و سوزش شود. 

پماد ام چی: این پماد دارای خواصی همچون ضد التهاب بودن، قابض و ضد باکتری بودن است که با استفاده از خواص درمانی گیاه مورد تولید شده و حداکثر دو بار در روز می توان از آن استفاده کرد. 

پماد آنتی هموروئید: مصرف این پماد برای کاهش درد، التهاب و خون ریزی ناشی از هموروئید خارجی موثر است. مصرف بیش از اندازه و نا به جای این پماد نیز می تواند منجر به بروز عوارض شود. 

پماد نیتروگلیسیرین: استفاده از این پماد موجب شل شدن عضلات و گردش خون بهتر شده و علائمی همچون سوزش و خارش را کاهش می دهد. 

مصرف تمام این داروها باید با تجویز متخصص صورت گیرد. 

عمل جراحی هموروئید یا بواسیر 

 

درمان هموروئید 

 

در روش عمل جراحی هموروئید پاکه هموروئید به کمک یکی از وسیله های جراحی برش داده می شود و از ناحیه خارج می شود. بسته به این که عمل جراحی با لیزر یا با تیغ جراحی و کوتر انجام شود شرایط جراحی متفات خواهد بود. بیمارانی که با لیزر تحت جراحی قرار می گیرند نیازی به بیهوشی ندارند و یک ساعت بعد از جراحی مرخص می شوند. دوره نقاهت بعد از جراحی هموروئید با لیزر نیز بسیار کوتاه است و قابل مقایسه با جراحی سنتی با تیغ و کوتر نمی باشد. 

 

درمان هموروئید با لیزر 

درمان لیزری بواسیر 

در این روش به جای برش ناحیه متورم با استفاده از تیغ،از لیزر استفاده می شود.لیزر توامان با برش جای زخم را نیز بهبود می بخشد که همین خاصیت موجب می شود از درد و خون ریزی جلوگیری به عمل آید. از مزایای این درمان می توان به قطعی بودن درمان، مدت زمان کوتاه عمل،نبودن خونریزی و درد، عدم اسکار، عدم نیاز به بستری شدن بیمار پس از جراحی و... اشاره کرد. 

یک روش دیگر لیزر هموروئید روش لیزر درمانی با لیزر کم توان است که با تابش نور لیزر مادون قرمز به پاکه هموروئید انجام می شود. با تابش این نور خون لخته شده در پاکه هموروئید به سرعت جذب شده و احساس درد هموروئید به سرعت کاهش می یابد. 

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان