Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی محصولی دانش‌بنیان با عنوان پماد گیاهی برای درمان عفونت‌ها شده‌اند که اکنون در مرحله انجام مقدمات لازم برای تولید انبوه است.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ بهروز دوستی عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی و فاطمه نبی‌پور  مدرس مدعو و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی یک محصول دانش‌بنیان با عنوان پماد گیاهی برای درمان عفونت‌های زنانه در مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محصول اکنون در مرحله انجام مقدمات لازم برای تولید انبوه و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌ربط است.

فلور غنی گیاهان دارویی در استان لرستان و وجود نیروی انسانی باتجریه و بادانش از مهم‌ترین مزیت‌های اجرای این طرح و در مقابل نبود نقدینگی برای حمایت مالی از طرف دانشگاه و بوروکراسی طولانی و طاقت‌فرسا در اعطای مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از عمده‌ترین مشکلات برای تولید صنعتی این محصول است.

شناسایی 151 گونه گیاه دارویی در لرستان

نبی‌پور درباره تولید نمونه آزمایشگاهی پماد گیاهی برای درمان عفونت‌های زنانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد به خبرنگار آنا می‌گوید: «در استان لرستان تاکنون 151 گونه گیاه دارویی شناخته شده که در مقایسه با استان‌های دیگری مانند بوشهر، هرمزگان، مرکزی و کردستان دارای تنوع بیشتری است.»

وی خاطرنشان می‌کند:‌ «وجود این فلور طبيعی در استان لرستان می‌تواند انگيزه مناسبی برای ايجاد كارخانه‌های توليد داروهای گیاهی باشد كه در كنار دانش فنی و تخصص لازم موجب به وجود آمدن اشتغال، كاهش خروج ارز از كشور و در نهايت حصول سود و حتی ارزآوری خواهد شد.»

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد یادآور می‌شود: «پماد ساخته‌شده در این دانشگاه ترکیبی کاملاً گیاهی است که به آسانی در دسترس بیماران بوده و نمونه داخلی و خارجی ندارد و برای نخستین ‌بار تولید و عرضه و باعث درمان عفونت واژینت در زمان کوتاه‌تر و کاهش هزینه‌های درمان می‌شود.»

ماشين‌آلات خط توليد پماد گیاهی در داخل كشور قابل ساخت است

نبی‌پور با بیان اینکه دستگاه‌ها و ماشين‌آلات خط توليد این پماد دارای تكنولوژی پيچيده‌ای نیستند، اظهار می‌کند:‌ «همه ماشين‌آلات خط توليد پماد گیاهی در داخل كشور قابل ساخت بوده و نياز به خروج ارز برای خريد آنها نیست.

این محقق و پژوهشگر درباره روند انجام کار برای ساخت پماد گیاهی به آنا می‌گوید: «از سال 1392 کار آزمایشگاهی طرح آغاز شد، به این صورت که از بخش‌های مختلف گیاه در غلظت‌های مختلف، عصاره‌های متفاوتی گرفته و سپس تست میکروبی عصاره‌های مختلف علیه باکتری‌ها و قارچ‌های مؤثر در واژینیت به‌منظور تعیین غلظت و عصاره مؤثر انجام شد.»

وی با بیان اینکه چند فرمولاسیون از پایه‌های متفاوت پماد طبق پروتکل مد نظر تهیه و در تیوب‌های 50 گرمی بسته‌بندی شد، توضیح می‌دهد: «خصوصیات فیزیکی عمومی فرمولاسیون‌ها به‌منظور انتخاب فرمولاسیون برتر ارزیابی و بعد از انتخاب فرمولاسیون نهایی و ارزیابی نهایی خصوصیات فیزیکی آن، پماد گیاهی با غلظت مؤثر تهیه شد.»

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با بیان اینکه تست سمّیت و آنالیز اجزای پماد نیز انجام گرفته است، یادآور می‌شود: «بعد از گرفتن تست عدم آلودگی میکروبی پماد، تست حیوانی آن نیز انجام شده و سال 1394 با شماره ثبت 85609 با عنوان پماد گیاهی برای درمان عفونت زنان، ثبت اختراع شد.

نبی‌پور در بخش دیگری از گفتگوی خود درباره عفونت‌های زنانه به آنا می‌گوید: «واژینیت هرساله بیش از 10 میلیون از مراجعات پزشکی را به خود اختصاص می‌دهد. این بیماری بسیار شایع است واکثر بیماران به درمان پاسخ خوبی نشان می‌دهند و در برخی موارد، عود مجدد دیده می‌شود.»

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد می‌افزاید: «گروهی نیز علائم بالینی پایداری را نشان می‌دهند که نسبت به درمان مقاوم است. بیش از 75 درصد زنان حداقل یک بار این بیماری را در طول زندگی تجربه کرده‌اند و 41 تا 51 درصد این اشخاص بیش از یک بار به آن دچار شده‌اند.»

وی اظهار می‌کند: «شایع‌ترین عوامل ایجادکننده واژینیت، باکتری‌ها بوده و کاندیدا آلبیکنس به‌عنوان دومین عامل ایجادکننده این عفونت محسوب می‌شود به طوری که 85 درصد عفونت‌های واژن را به خود اختصاص می‌دهد. برخی از تحقیقات افزایش شیوع سایر گونه‌های کاندیدا به خصوص کاندیدا گلابراتا را گزارش کرده‌اند.»

نبی‌پور خاطرنشان می‌کند: «امروزه شکست‌های زیادی در درمان مبتلایان به اشکال بالینی کاندیدیازیس گزارش شده است. داروهای ضد قارچی با فرمولاسیون‌های متفاوت برای درمان در دسترس است؛ اما در بسیاری از موارد به‌دلیل بی‌پاسخی نسبت به درمان، بیماری به اشکال مزمن یا حاد تبدیل شده و گاهی عودهای مکرر دیده می‌شود.»

این مدرس دانشگاه متذکر می شود: «نیاز مصرف طولانی‌مدت داروهای ضد قارچی که خود منجر به بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف آنها می‌شود، محدودیت‌هایی را در استفاده از این قبیل ترکیبات ضد قارچی به‌وجود آورده است از این رو اکنون ضرورت یافتن ترکیبات مؤثری که عوارض جانبی کمتر داشته باشند و یا عوارض جانبی نداشته باشند کاملاً احساس می‌شود؛ بنابراین استفاده از منابع جدید به‌خصوص گیاهان دارویی حائز اهمیت است.»

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد محصول دانش بنیان پماد گیاهی عفونت های زنانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین میرآبادی اظهار کرد: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش مؤثری را ایفا کرد.

وی «نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور» را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی‌سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش بسزایی در جهش شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته میرآبادی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • «دست مایو الکترونیک»در هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است