Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ طبق گزارش  خبرنگار اعزامی برنا به مناطق سیل زده خوزستان  مردم در این مناطق بیش از هر نیاز امدادی به توجه پزشکی و بهداشتی  نیازمند هستند. نیاز مبرم به وسایل بهداشتی از جمله پماد ضد گزیدگی و لوسیون های دور کننده حشرات از الزامات فعلی برای این مناطق است که مکررا از سوی رسانه‌ها، سیل‌زدگان و امدادگران مردمی بیان می شود زیرا حشرات موذی، سیل زدگان آواره شده را آرام نمی گذارند و وضعیت ایجاد شده در پس وقوع سیل، شرایط بهداشتی منطقه را بحرانی کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحرانی که هر چه زمان از آن بگذرد و مورد کم توجهی قرار گیرد، بر شدت آن افزوده خواهد شد. با این حال  معاون وزیر بهداشت نظری متفاوت از شرایط بهداشتی و درمانی منطقه دارد.

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی برنا در خصوص انتقاداتی که به شرایط بهداشتی و درمانی و نبود امکانات پیشگیرانه برای حشره زدگی و بیماری های پوستی ناشی از تماس با آب سیلاب وجود دارد چنین گفت: پس از وقوع سیل، در برخی از مناطق روستایی، ساکنان با تاکید بر اینکه قصد  محافظت از احشام و اموال خود را دارند  در مجاور آب ها، مرداب ها و تالاب ها  مستقر شده اند که این افراد به دلیل گرما و تابش پر نور خورشید نیاز به پمادهای سوختگی دارند. در روزهای ابتدایی وقوع سیل، امکان این وجود داشت که رسیدگی به مردم از نظر بهداشتی با مشکلاتی روبرو شود اما در حال حاضر به  میزان لازم پماد ضد خارش و غیره  در مناطقی که دسترسی وجود دارد توزیع شده است. برخی از روستاها  در مناطقی هستند که دسترسی  به آن ها بسیار سخت است  و این امکان وجود ندارد که همه روزه بشود به آنها وسایل و داروهای مورد نیاز را رساند البته این نکته هم قابل توجه است که  90 در صد مردم به  لوسیون ها  ضد گزیدگی ها احتیاج ندارند.

حریرچی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه همراه با  وزیر بهداشت  و تیم وزارت بهداشت حداقل 20 روز در مناطق سیل زده حضور داشته و موضوع خاصی مشاهده نشده است بیان داشت: دارو و لوازم بهداشتی لازم به اندازه کافی در مناطق سیل زده توزیع شده است.

معاون وزیر بهداشت در خصوص اینکه بسیار از ساکنان مناطق سیل زده، منطقه را ترک نکرده و برای حفاظت از احشام و اموال در نزدیکی منازل خود اسکان گزیده اند که حشرات موذی آنها را به شدت مورد گزیدگی قرار داده اند در این مورد چه اقداماتی صورت گرفته است چنین گفت :دسترسی به برخی  روستا  به راحتی امکان پذیر نیست و مقامات محلی از مردم می خواهند که روستا ها را ترک  کنند و به اردوگاه ها بروند زیرا راه ورودی بعضی از روستاها کاملا بسته شده و امکان امداد رسانی به هیچ روش وجود ندارد ولی این افراد مناطق را ترک نمی کنند و در مجاروت جنگل ها ساکن شده اند که خود باعث مورد حمله قرار گرفتن از سوی حشرات موذی می شود .در این شرایط و با اصرار به ماندن افراد در مناطق نامناسب انتظار دارید وزارت بهداشت چه کاری انجام دهد ؟ هر روز تعدادی پزشک و پرستار را به این مناطق  اعزام می کنیم تا حداقل درمانی برای گزیدگی ها انجام گیرد.

حریرچی در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه بالگردهای امدادی در اختیار وزارت بهداشت برای امدادرسانی قرار دارند  و نیاز این مردم نه به غذا که به وضعیت بهداشتی بیشتر از هر امداد دیگری است  گفت: بله باید به آن ها رسیدگی شود اما پزشکان و نیروهای وزارت بهداشت مناطق سیل زده خود نیز سیل زده هستند و نمی‌شود همچون نیروهای تازه نفس از آنان انتظار داشت .

معاون وزیر بهداشت  در پایان با ذکر  مثال افزود: گاهی ساکنان یک روستا صد نفر هستند شما صلاح میدانید من روزانه حداقل 5 نیروی امدادگر را با وجود خطرات و سختی های مسیر  به روستاها اعزام کنم ؟ بهتر است واقع بینانه به ماجرا نگاه کنید واقعا ارسال ماموران امدادگر با توجه  به خطرات موجود کار منطقی است؟

بر اساس این گزارش، در حال حاضر وضعیت در مناطق سیل زده جنوب کشور ما تا اندازه بسیاری پایدار است و حجم آب گرفتگی ها در سطح روستا و شهرها به حداقل رسیده اما حوادثی مثل زلزله و سیل را نمی توان ظرف چند روز مهار کرد و با خیال راحت به ادامه زندگی رسید. نخستین و مهمترین پیامدی که سیلاب و به تبع آن فقدان بهداشت مناسب مردم این مناطق را تهدید می کند، شیوع بیماری های گوناگون است. بنابراین بنظر می رسد در حال حاضر مهمترین ارگانی که می تواند این وضعیت را کنترل کند و شدت آسیب را کاهش دهد وزارت بهداشت و درمان است.

خبرنگار: فاطمه مشایخی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مناطق سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: بارندگی‌ها و آب حاصل از باران شرایط را برای زیست پشه‌های آنوفل و بیماری مالاریا در بلوچستان فراهم کرده بنابراین سیل زدگان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند.

ایرج ضاربان امروز در بازدید از مناطق سیل زده چابهار اظهار کرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چون مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان